Rudy Elst (links) en Luc Debondt (rechts) bij de uitbaters van Felicanis
Volledig scherm
Rudy Elst (links) en Luc Debondt (rechts) bij de uitbaters van Felicanis © RV

Geelse Dierenvoedselbank hekelt Turnhoutse samenwerking met hondenkennel Felicanis

Turnhout/Geel/KasterleeDe beslissing van de Dierenvoedselbank in Turnhout om samen te werken met hondenkennel Felicanis kan niet bij iedereen op begrip rekenen. De Dierenvoedselbank uit Geel zou zo’n samenwerking weigeren.

 1. Mountainbikevrienden Philippe (54) en Alexander (55) brouwen eigen bier: “Niet om winst te maken, wel om groen te kunnen aanplanten”
  Dendermonde

  Mountainbi­ke­vrien­den Philippe (54) en Alexander (55) brouwen eigen bier: “Niet om winst te maken, wel om groen te kunnen aanplanten”

  Philippe De Coen (54) en Alexander De Muyt (55) uit Dendermonde hebben met ‘derailleur’ hun eigen bier op de markt gebracht. De twee Dendermondenaars zijn al jaren boezemvrienden en gaan ook regelmatig samen met de fiets gaan rijden. Om de natuur een handje te helpen brouwden ze nu hun eigen bier. “De opbrengst willen we niet zelf houden, maar gebruiken om bomen aan te planten voor het klimaat", klinkt het.
 2. De Kijk van Kurt: “Zeven jaar geleden”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “Zeven jaar geleden”

  Om de zoveel dagen herinnert Facebook me aan eerder geposte berichten en biedt het me de mogelijkheid om de rest van de wereld er ook aan te herinneren. Ik besluit dat meestal niet te doen. Het kan mij nog slechts matig boeien hoe mijn kerstboom er in 2015 uitzag, wat zouden mijn online kennissen er dan geïnteresseerd in zijn? Enkele dagen geleden stelde FB me voor om een foto te re-posten van mijn voeten, gelegen aan een zwembad en met een palmboom op de achtergrond. Ik was bij een vriend op bezoek in Dubai en lag uit te kateren na een nachtje stappen in de buurt van de Burj Khalifa. ’s Avonds zouden we het rustig houden met een barbecue bij die vriend thuis, samen met enkele andere Gentenaars. Bij het aperitief piepten al onze telefoons op bijna exact hetzelfde moment. Daar moesten we nog om lachen, tot we allemaal bijna exact hetzelfde bericht lazen. Luc De Vos was overleden. Na het ongeloof kwamen de herinneringen en ik was verbaasd dat ik er zoveel had. Het is niet zo dat Luc en ik elkaars dichte vriendenkring frequenteerden, maar we zagen elkaar vaak. Het feit dat we allebei overdag niet veel meer omhanden hadden dan in de stad te fietsen (hij) en te wandelen (ik), schiep een band. We beloofden elkaar telkens bij de tweede ontmoeting van de dag dat we elkaar bij de derde zouden trakteren maar dat kwam er nooit van. Op vraag van KAAG zong ik Mia voor de eerste match na Lucs overlijden. In de tweeënvijftigste minuut van elke match doen we dat sindsdien met zijn allen nog eens over. Luc zit nog in de harten van de mensen. Ook bij diegenen, de meesten, die hem niet echt hebben gekend. Dat komt omdat Luc ‘nen echten’ was in een tijd waarin fake en gemaakt de plak zwaaien. Als mijn tijd gekomen is, trakteer ik hem alsnog die pint. Hopelijk word ik dan ook als ‘nen echten’ herinnerd.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.