Wietgeur verraadt dealer op studentenkot in Geel

De rechtbank van Turnhout.
Ton Wiggenraad De rechtbank van Turnhout.
De politie ontdekte in mei van dit jaar grote hoeveelheden drugs in een studentenhuis aan de Larumseweg in Geel. Eén van de kotstudenten, een 25-jarige man uit Beringen, riskeert 10 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor drugshandel. 

De politie in Geel werd op 27 mei van dit jaar opgeroepen voor een storende cannabisgeur in het studentenhuis. Toen ze ter plaatse een kijkje gingen nemen, troffen ze op een van de studentenkoten drie studenten aan die joints aan het roken waren. “Op het nachtkastje lag een zak met gram cannabis. Beklaagde M.W. (25) gaf spontaan toe dat de drugs van hem waren”, zegt openbaar aanklager Elke Van Dijck.

Cocaïne

De politie doorzocht daarop ook studentenkot van M.W. zelf. Ook daar trof de politie zakjes met cannabis aan. “In totaal meer dan 50 gram. De politie vond ook een kleinere hoeveelheid cocaïne.”

De student uit Beringen benadrukt dat het niet om een handel op grote schaal ging. “Ik was slechts distribiteur. Ik kocht de drugs en verdeelde het onder mijn vrienden”, verklaarde hij.

Het openbaar ministerie vraagt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden en een boete van 8.000 euro. Vonnis op 7 januari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.