Wandelevent ‘Walk 4 Charity’ ten voordele van bouw middelbare school in Oeganda

Illustratiebeeld.
RV Illustratiebeeld.
Op zondag 28 april 2019 organiseert ontwikkelingsorganisatie Cunina voor het vijfde jaar haar wandelevent Walk 4 Charity in de Zuiderkempen. Wandelaars kunnen kiezen tussen een parcours van 44, 22, 11 of 5 kilometer. De opbrengst van gaat deze keer integraal naar de bouw van een middelbare school in de jungle van Oeganda.

Voor de jubileumeditie gaat de opbrengst dit jaar naar de bouw van een middelbare school in Oeganda. In de jungle van het Afrikaanse land is de noodzaak voor voortgezet onderwijs bijzonder groot bij gebrek aan voldoende middelbare scholen. Kinderen die toch besluiten elders naar de middelbare school te gaan, moeten maar liefst 3 uur stappen voordat ze kunnen plaatsnemen op de schoolbanken. Na de lesdag moeten ze nog eens 3 uur terug wandelen voordat ze thuis zijn.

Zoals bij de laatste drie edities stapt er ook deze keer een grote groep via Schoenen Torfs mee. In het kader van haar gezondheidsprogramma #samenfit wil Schoenen Torfs een gezonde levensstijl stimuleren onder medewerkers en klanten. Wie alvast het goede voorbeeld geeft is topman Wouter Torfs, ambassadeur van Cunina. Schoenen Torfs heeft bovendien 77 Cunina-petekinderen.

De wandeltocht vertrekt aan Domein De Vesten in Laakdal en van daaruit gaat de tocht eerst richting de omgeving rond de Grote Nete, Gerhagen, de Abdij van Averbode en Hertberg. Voor de afstanden van 5, 11, 22 en 44 km betaal je respectievelijk 5, 6, 9 en 12,50 euro. Inschrijven kan via www.walk4charity.be, waar je ook alle informatie over het parcours vindt. Het evenement vindt plaats van 6 tot 21 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.