Uitbaatster Koek en Ei Burgers kreeg beroerte in Spanje

Horecazaak stopgezet wegens gezondheidsproblemen

Het pand van horecazaak Koek en Ei Burgers staat te huur.
Vanderveken Het pand van horecazaak Koek en Ei Burgers staat te huur.
De ware toedracht van de plotse sluiting van horecazaak Koek en Ei Burgers is bekend. Uitbaatster Marianne De Sutter kreeg tijdens een vakantie in Spanje een beroerte en wordt nu nog in het ziekenhuis bewaakt wegens hartritmestoornissen. Daarop werd besloten om de zaak stop te zetten, meldt hun dochter Marilyn Claus.

De verrassing bij klanten en personeel van Koek en Ei Burgers aan de Kameinestraat was afgelopen donderdag groot. Uitbaters Pierre Claus en Marianne De Sutter zouden de zaak die dag weer openen na een week vakantie in Spanje, maar de zaak bleef dicht. De inboedel was deels verdwenen, de uitbaters waren niet bereikbaar op hun gsm en ook de Facebookpagina van de zaak werd verwijderd. “Ik moest normaal ook komen werken, maar de zaak was gewoon gesloten”, zegt een werkneemster. “Nu horen we dat de zaak sluit omwille van gezondheidsredenen. We weten dat Marianne gezondheidsproblemen heeft en daar hebben we alle begrip voor, maar dat verandert niet dat we niet op de hoogte zijn gebracht.”

Marilyn Claus, de dochter van de uitbaters die in Spanje woont, heeft vanuit Spanje meer duiding gegeven bij de situatie. “De zaak stond al langer te koop, want wegens gezondheidsproblemen ging het niet meer voor mijn moeder. Er was een koper, maar twee weken geleden is die deal last minute afgesprongen. Dat was een grote klap voor mijn moeder, want ze hoopten de zaak te verkopen en daarna ook naar Spanje te verhuizen. Daarop heb ik hen uitgenodigd om enkele dagen naar hier te komen en zo meteen ook al het huisje dat ze wilden huren te komen bekijken, natuurlijk met het idee om daarna terug te keren naar Geel.” Afgelopen zondag sloeg het noodlot echter toe. “Mijn moeder kreeg een beroerte op straat. Ze is nu bij bewustzijn in het ziekenhuis, maar ze moet wel zware pijnstillers nemen en wordt bewaakt met een hartmonitor aangezien ze met hartritmestoornissen kampt. Door de val zal zij ook opnieuw moeten worden geopereerd aan haar rug.”

Door het incident koos de familie ervoor om de zaak stop te zetten. “Toen heb ik met iedereen contact opgenomen om alles te regelen”, vervolgt Marilyn. “Een transportbedrijf heeft de inboedel, die volledig eigendom van mijn vader is, naar Spanje gebracht. Ook met het immokantoor is alles correct verlopen en onze twee medewerkers hebben hun loon gekregen. Eén medewerkster stond inderdaad voor een gesloten deur - dat is volledig mijn schuld, dat ik dat in alle drukte ben vergeten. Dat mijn vader niet bereikbaar is, komt omdat hij zondag in al het tumult met de ambulance zijn gsm is verloren. Voor de zekerheid heb ik dan zijn privéaccount op Facebook verwijderd, ook omdat hij dat eigenlijk toch weinig gebruikt. Dat heeft ertoe geleid dat ook de Facebook-pagina van de zaak werd verwijderd, omdat de persoonlijke pagina gekoppeld is aan die van de zaak. Inmiddels hebben alle klanten ook bericht gekregen dat ze hun cadeaubonnen zullen kunnen recupereren, al weten we nog niet hoe. Mijn vader zal nog naar Geel komen om alles te regelen zodra moeder weer stabiel is.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.