Stedelijke sportdienst valt meermaals in de prijzen

De Geelse sportdienst kaapte drie prijzen weg.
RV De Geelse sportdienst kaapte drie prijzen weg.
De stedelijke sportdienst van Geel is enkele keren in de prijzen gevallen op de gala-avond van de campagne #sportersbelevenmeer van Sport Vlaanderen. Geel haalde voor de derde keer de #sportersbelevenmeer-award en blonk ook uit in de categorieën G-sport en schoolsport.

Sport Vlaanderen daagt jaarlijks gemeenten en steden uit met de campagne #sportersbelevenmeer. Diegene die de campagne ondertekenen, beloven om het komende werkjaar te investeren in de belevenis rond sporten.

Sporters beleven meer

De stedelijke sportdienst van Geel mocht de award van #sportersbelevenmeer voor de derde keer in ontvangst nemen door in te zetten op gezinssport, bedrijfssport en maand van de sportclubs. Zo organiseerde de dienst sport een kampioenschap buikschuiven voor gezinnen, werd het eigen stadspersoneel gestimuleerd meer te bewegen en ondersteunde de dienst lokale sportclubs om hun deuren open te zetten voor nieuwsgierigen tijdens maand van de sportclub. Vooral de Geelse hockeyclub Yellow Sticks blikt terug op een succesvolle maand en won een materiaalbon van 250 euro.

G-sport en schoolsport

Geel sleepte ook twee prijzen van 750 euro in de wacht door te winnen in de categorieën G-sport en schoolsport. Samen met het revalidatiecentrum van het AZ Sint-Dimpna en Parantee Psylos organiseerde de stad ‘Geel ontmoet G-sport’, een sportdag voor mensen met een fysieke beperking die in de smaak viel bij Sport Vlaanderen.

De basisschool van Sint-Dimpna won dan weer de prijs voor origineelste actie om sportclubs meer zichtbaar te maken op school. De school werd in september omgetoverd tot een heus sportparadijs. Kinderen kwamen ’s ochtends aan de schoolpoort terecht op een catwalk. Daar gaven ze een show van hun sporttenue en legde een professionele fotograaf alles vast. Tijdens de speeltijd promootten de kinderen hun sport door schoolgenootjes te laten meedoen. De stad overhandigde de gewonnen cheque aan de school om hen te bedanken voor deze ludieke actie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.