Stad wil investeren in ledverlichting en zonnepanelen

Het stadsbestuur van Geel stelde op maandag 4 december het budget 2018 voor tijdens een gemeenteraadscommissie. De officiële goedkeuring volgt tijdens de laatste gemeenteraad van 2017 op 11 december.

De stad steekt een tandje bij om het investeringsprogramma te realiseren tegen het einde van deze bestuursperiode. Duurzame investeringen, zoals de omschakeling van openbare verlichting op ledverlichting en de plaatsing van zonnepanelen op zeven openbare gebouwen, staan voorop.

Nieuwe sportterreinen

Op sportief vlak wordt de vernieuwing van sporthal Axion afgewerkt en het masterplan voor De Leunen gefinaliseerd. FC Punt-Larum en KFC Beekhoek krijgen nieuwe sportterreinen.


In 2018 vindt geen grootschalig evenement plaats, maar wordt gestart met de voorbereidingen voor een nieuwe uitgave van Zuidergekte in 2019 en de Dimpnadagen in 2020. Middelgate 1, de tentoonstelling van wijlen Jan Hoet, krijgt in 2018 een opvolger met Middelgate 2.

Speelfabriek groeit

Voor de jeugd van Geel zal de Speelfabriek in 2018 opnieuw groeien, zodat meer kinderen van een zinvolle vrijetijdsbesteding zullen kunnen genieten tijdens de schoolvakanties.

Uitgaven personeel stabiel

Geel realiseert bovendien een nulgroei in de personeelsuitgaven. De fietsvergoeding wordt verhoogd om werknemers aan te moedigen de fiets te gebruiken voor het woon-werkverkeer tot een maximumbedrag van 0,23 euro/km. In 2018 wordt de actualisering van de ICT ten slotte verder gezet met een extra digitaliseringsgolf. (WDH)