Stad plant 256 bomen aan

In de Dr. Van de Perrestraat werden al nieuwe bomen aangeplant.
rv In de Dr. Van de Perrestraat werden al nieuwe bomen aangeplant.
De stad gaat in het nieuwe plantseizoen, dat nog duurt tot in het voorjaar van 2020, 256 nieuwe bomen aanplanten. De aanplanting gebeurt in straten, op pleinen, op begraafplaatsen, op parkings maar ook op andere openbare plaatsen.

De stad koos voor bomen die bestand zijn tegen de warme en droge zomers zoals die van de laatste jaren. In het centrum wordt bijvoorbeeld de valse christusdoorn geplant. Ook andere factoren speelden mee, zoals de mate waarin de bomen stuifmeel en nectar leveren zodat bijen voldoende voedsel vinden.

Er zullen nieuwe bomen komen in Den Akker, Duivenstraat, de hoek van Roggendries-Groenenheuvel, Ierlandlaan en Sint-Apolloniastraat, op de begraafplaatsen van Holven en Stelen, op de speelpleinen van scouts Sint-Tarcitius, Sint-Apolloniastraat en Holvenseheide. Er zullen ook aanplantingen gebeuren op tal van groenzones, zoals die aan de kerken van Elsum, Winkelomheide en Oosterlo en de parkings van het zwembad, de Nieuwstraat en de kerk van Punt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.