Sint-Dimpnacollege neemt intrek in nieuwbouw

In de nieuwe gebouwen valt veel daglicht naar binnen.
Foto De la Cruz In de nieuwe gebouwen valt veel daglicht naar binnen.
De nieuwbouw van het Sint-Dimpnacollege en de gelijknamige vrije basisschool is officieel in gebruik genomen. Het gebouw wordt momenteel al gedeeld door meer dan tweehonderd leerlingen. Het maakt de schoolorganisatie veel praktischer na een verleden in containerklassen en zelfs de ziekenkamer.

Ruim dertig jaar heeft de school gewacht op een nieuw gebouw en al die jaren moesten leerlingen en leerkrachten het doen met de gekende paviljoenen (lees: containerklassen) die opgesteld stonden op het Sint-Dimpnaplein aan de Gasthuisstraat. In de jaren 80 maakten de leerlingen nog een tijdje gebruik van de ziekenkamer in de Sint-Dimpnakerk, wat lesgeven moeilijk maakte.


Nu is er de gedeelde nieuwbouw met tien klassen, waarvan vier voor de lagere school en zes voor het secundair. De lagere school beschikt ook nog over een refter, een sportzaal en sanitair. Voor het secundair is een extra polyvalente ruimte en sanitair.


De fietsenstalling aan de Gasthuisstraat moet nog geopend worden, wat pas bij aanvang van het volgende schooljaar zal gebeuren. (DVGT)