Scouts halen borstel boven voor opening

Leden van de jeugdbeweging waren gisteren bezig met de grote schoonmaak.
Maria De la Cruz Leden van de jeugdbeweging waren gisteren bezig met de grote schoonmaak.
De Sint-Aloysiusscouts in Geel openen vandaag eindelijk hun nieuwe lokalen achter sporthal De Doelen. Al tien jaar werd er bij de jeugdvereniging over gesproken, het duurde tot vandaag voor de nieuwbouw eindelijk klaar was. "Nu kunnen we weer volop groeien."

Tot enkele weken geleden zaten de scouts nog in hun tijdelijke verblijf aan jeugdcentrum De Bogaard in Geel, waar ze enkele lokalen huurden. "We hebben eigenlijk altijd in lokalen van het Sint-Aloysiuscollege gezeten, maar die waren op het einde helemaal uitgeleefd", weet Stijn Kuypers van de scouts. "Het was er nagenoeg niet meer warm te krijgen, het waren gewoon oude gebouwen. De school is al enkele jaren aan het vernieuwen en daarom moesten we twee jaar geleden een oplossing zoeken."


De jeugdvereniging, die 180 leden telt, wist al wel langer dat ze ooit zou moeten verhuizen. Daarom spaarden de scouts bijna 300.000 euro bij elkaar voor een nieuwbouw. Die is de afgelopen maanden opgetrokken op een domein van de stad achter sporthal De Doelen. "We hebben dit lokaal volledig op eigen kracht gezet door jarenlang geld te sparen met onze activiteiten en met de verhuur van onze lokalen in Bel", vertelt Stijn. "Het is de bedoeling dat de helft van onze leden hier in de vier lokalen terechtkomt. De werking voor de andere helft vindt plaats in Winkelomhei en we hebben ook nog lokalen in de bossen van Geel-Bel. Die gebruiken we voor weekends en we verhuren die aan andere scoutsgroepen." Het schepencollege, ouders en oud-leden nemen vanmiddag een kijkje in de nieuwbouw. (DVGT)

Scoutsleden voor de nieuwbouw.
Maria De La Cruz Scoutsleden voor de nieuwbouw.