Reuzenrad op Geel Wintert

Onder meer door het slechte weer was er vorig jaar niet altijd veel volk.
Vanderveken Onder meer door het slechte weer was er vorig jaar niet altijd veel volk.
Op de tweede editie van Geel Wintert! staat dit jaar voor het eerst een reuzenrad. Het winterevenement, dat van 30 november tot 6 januari plaatsvindt, wil met onder andere die toevoeging meer randanimatie brengen.

Geel Wintert! ging vorig jaar van start op de Markt met eet- en drankstandjes, kermisattracties en een schaatsbaan. Hoewel de standhouders en concessiehouder Satellite Ice best tevreden over de bezoekersaantallen waren, zakten er - onder meer door het slechte weer - toch minder bezoekers dan verwacht af naar Geel Wintert. Met 10.000 schaatsers was de schaatsbaan wel een succes. Om de bezoekersaantallen op te krikken, ijverde het stadsbestuur na de eerste editie voor meer sfeer en gezelligheid.

Een reuzenrad van 20 à 25 meter hoog is alvast een eerste stap. Het reuzenrad kan er komen dankzij investeringen van het Horecaplatform en Vzw Geel Centrum. Daarnaast zal Geel Wintert beter geïntegreerd worden tussen alle horecazaken op de Markt. Het evenement wordt niet meer afgesloten met een omheining zodat het ook zichtbaar is voor de klanten van de verschillende horecazaken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.