Raadslid Greet Daems (PVDA) wordt enige Geelse parlementariër

PVDA-kopstukken Jos D'Haese, Lise Vandecasteele, Peter Mertens en Greet Daems tijdens de verkiezingsavond.
BELGA PVDA-kopstukken Jos D'Haese, Lise Vandecasteele, Peter Mertens en Greet Daems tijdens de verkiezingsavond.
De verkiezingen van 26 mei hebben voor enkele verrassingen gezorgd wat de kandidaten uit Geel betreft. Greet Daems (PVDA), die sinds januari in de gemeenteraad zetelt, zal als enige Gelenaar in Brussel zetelen.

Nochtans deden niet de minste Geelse kandidaten mee aan de Vlaamse en federale verkiezingen. Burgemeester Vera Celis (N-VA) stond voor het Vlaams parlement op de 32ste plaats, maar kwam met 9.727 voorkeurstemmen nipt enkele stemmen tekort. Ook voor schepen Griet Smaers (CD&V), vierde op de federale lijst, was het net niet.

Hetzelfde lot was raadslid Lieselotte Thys (Open Vld) beschoren - zij stond federaal op de derde plaats maar in kieskring Antwerpen kon haar partij slechts twee zetels veroveren. Schepen van Mobiliteit Marlon Pareijn kon vanop de 11ste plaats evenzeer geen zetel veroveren.

PVDA’er Greet Daems slaagt er als enige Geelse dus wel in om naar het parlement te gaan. Daems stond op de tweede plaats voor de Kamer na boegbeeld Peter Mertens en behaalde meteen 7.268 voorkeurstemmen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jurgen Van Cauwenberg

    Blijkbaar heeft ACOD er geen probleem van dat hun afgevaardigden op een linkse verkiezingslijst stonden terwijl iemand op.een Vlaams Belang lijst zelfs gewoon geen lid mag zijn.