Raadslid Greet Daems (PVDA) wordt enige Geelse parlementariër

De verkiezingen van 26 mei hebben voor enkele verrassingen gezorgd wat de kandidaten uit Geel betreft. Greet Daems (PVDA), die sinds januari in de gemeenteraad zetelt, zal als enige Gelenaar in Brussel zetelen.

Nochtans deden niet de minste Geelse kandidaten mee aan de Vlaamse en federale verkiezingen. Burgemeester Vera Celis (N-VA) stond voor het Vlaams parlement op de 32ste plaats, maar kwam met 9.727 voorkeurstemmen nipt enkele stemmen tekort. Ook voor schepen Griet Smaers (CD&V), vierde op de federale lijst, was het net niet.

Hetzelfde lot was raadslid Lieselotte Thys (Open Vld) beschoren - zij stond federaal op de derde plaats maar in kieskring Antwerpen kon haar partij slechts twee zetels veroveren. Schepen van Mobiliteit Marlon Pareijn kon vanop de 11ste plaats evenzeer geen zetel veroveren.

PVDA’er Greet Daems slaagt er als enige Geelse dus wel in om naar het parlement te gaan. Daems stond op de tweede plaats voor de Kamer na boegbeeld Peter Mertens en behaalde meteen 7.268 voorkeurstemmen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jurgen Van Cauwenberg

    Blijkbaar heeft ACOD er geen probleem van dat hun afgevaardigden op een linkse verkiezingslijst stonden terwijl iemand op.een Vlaams Belang lijst zelfs gewoon geen lid mag zijn.