Politiezone gaat voor meer verkeersveiligheid voor schoolgaande jeugd met actie ‘Veilige schoolomgeving’

Illustratiebeeld.
RV Illustratiebeeld.
De politieagenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout zullen bij de start van het nieuwe schooljaar opnieuw zichtbaar aanwezig zijn op de routes van en naar de scholen. Dat extra toezicht zal zich niet beperken tot de eerste weken van het schooljaar, want met de actie ‘Veilige schoolomgeving’ wil de politiezone de verkeersveiligheid van de fietsende jongeren het hele schooljaar verhogen.

De politie zal vanaf het begin van dit schooljaar extra toezien op te snel rijden, correct parkeren, gordeldracht, gsm-gebruik, het respecteren van de voorrangsregels, het rijgedrag van fietsers en het respecteren van de aanwijzingen van de gemachtigd opzichter. In het begin zullen ze raadgevend of vermanend optreden. Daarna zullen ze ook verbaliserend optreden.

“We beperken dit extra toezicht niet tot de eerste weken van het schooljaar”, legt korpschef Dirk Van Aerschot uit. “Met de actie ‘Veilige schoolomgeving’ wil de politiezone de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen het hele schooljaar verhogen. Hierbij komt elke week een andere basisschool aan bod en wordt intensief samengewerkt met de scholen en ook de ouders. Een veilige schoolomgeving is immers niet alleen een zaak van de politie. De inspanning en aandacht van (groot)ouders, kinderen, jongeren en de scholen is hierbij onontbeerlijk.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.