Pizzeria The Italian Chef verhuist naar vroegere pand van Koek en Ei

Kaled Charfadi prepareert zijn pizzadeeg.
Peter Vanderveken Kaled Charfadi prepareert zijn pizzadeeg.
Sinds een tweetal weken is pizzeria The Italian Chef gehuisvest in het vroegere pand van horecazaak Koek en Ei in de Kameinestraat. Daarvoor was de pizzeria van Kaled Charfadi (28) te vinden op de Pas, maar die locatie was na verloop van tijd te klein geworden voor de snel groeiende zaak.

In november 2018 sloot horecazaak Koek en Ei onverwacht de deuren. Nadien bleek dat de uitbaatster de stekker uit de zaak had getrokken wegens gezondheidsproblemen. Sindsdien stond het pand te huur en dat was Kaled Charfadi, sinds 2,5 jaar uitbater van pizzeria The Italian Chef op de Pas, niet ontgaan. 

“Het pand huur ik al van januari, daarna heb ik er werk van gemaakt om de verhuis af te ronden tegen de start van Palmenmarkt, wat ook gelukt is”, aldus Kaled Charfadi (28), die Tunesisch-Italiaanse roots heeft maar geboren en getogen is in Mol.

De nieuwe pizzeria The Italian Chef aan de Kameinestraat.
Peter Vanderveken De nieuwe pizzeria The Italian Chef aan de Kameinestraat.

24 zitplaatsen

De verhuist zorgt ervoor dat The Italian Chef stevig kan uitbreiden en heeft nog tal van andere voordelen. “Op de Pas waren er maar drie tafeltjes, terwijl hier 24 zitplaatsen zijn. Mensen kunnen nu echt komen eten, terwijl de pizzeria op de Pas eerder take-away was. Deze zomer komt er ook een terras, dat ga ik volgende week in orde maken”, aldus Kaled, bij wie de passie van pizza maken redelijk laat gekomen is.

Vroeger lasser

“Ik heb vroeger als lasser gewerkt, onder meer op de haven en bij DAF Trucks. Pas rond mijn 20ste is die passie er gekomen en dan is het nog een hele aanpassing om van je passie je beroep te maken. In het begin was het wat zoeken, maar inmiddels is The Italian Chef een groeiende zaak met een ruim klantenbestand. Zo komen er heel wat mensen van buiten Geel hier ook eten. We onderscheiden ons met onze kwaliteitsvolle en verse producten en onze klantenbinding. We proberen steeds een persoonlijke connectie met de klanten op te bouwen. Daarom gaan we ons in de toekomst ook meer richten op sociale media, met onder meer acties om prijzen te winnen.”

Pand gestript

Het pand tegen midden april klaar krijgen was een waar huzarenstukje. “We hebben het hele pand gestript, boven een toog en toilet bijgebouwd en heel wat vuilnis naar buiten gehaald. Daarna hebben we de inrichting zo gezellig mogelijk gemaakt.” 

Kaled is vooral schilder Wim Cuyvers van Paint&Style Cuyvers dankbaar. Op drie dagen tijd moest die het hele pand schilderen om tijdig klaar te zijn. “Kaled kwam met die vraag om dat op die tijdspanne in orde te krijgen. Ik zag dat direct helemaal zitten, al was het wel spannend om alles op tijd af te hebben. Ik ben zelf nog maar pas begonnen als zelfstandige, dus het is mooi dat we elkaar zo kunnen helpen”, vertelt Wim Cuyvers, die voor Kaled nog een bloemetje bij had om hem te feliciteren met zijn nieuwe zaak.

Je kan in de pizzeria zelf je pizza opeten, maar ook take-away is nog mogelijk. Daarvoor heeft The Italian Chef een app met dezelfde naam.

Kaled Charfadi en schilder Wim Cuyvers.
Peter Vanderveken Kaled Charfadi en schilder Wim Cuyvers.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.