Open Vld daagt met Lieselotte op kop burgemeester Vera Celis uit

Luc Verguts, lijsttrekker Lieselotte Thys en Myriam Smets.
Repro WDH / RV Luc Verguts, lijsttrekker Lieselotte Thys en Myriam Smets.
De 28-jarige Lieselotte Thys zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijsttrekker zijn voor Open Vld. De huidige voorzitter van Jong Vld Geel is unaniem voorgedragen. Op plaatsen twee en drie staan respectievelijk gemeenteraadslid en gynaecoloog Luc Verguts en Open Vld-voorzitter en advocaat Myriam Smets.

Lieselotte Thys is geboren en getogen in Zammel en woont sinds kort in het centrum om zo vlotter met de trein op haar werk in Brussel te geraken. Ze studeerde Politieke Wetenschappen en Management aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze was woordvoerder voor de schepen van Onderwijs in Antwerpen alvorens in augustus te beginnen als jongste directeur ooit bij de Liberale Vrouwen. In 2014 haalde zij bij de federale verkiezingen 3.583 stemmen en liet ze zich zo opmerken bij Open en Jong Vld Geel.


De jonge lijsttrekker is enthousiast. "We gaan voor een ambitieus verhaal in Geel. We mikken op vier zetels in de gemeenteraad, al is drie misschien iets realistischer. Via onze enquête 'Geel neemt het woord' willen we vooral luisteren naar wat de Gelenaar belangrijk vindt en ons verkiezingsprogramma daarop afstemmen. Twee zaken komen vaak terug: mobiliteitsproblemen en te weinig groen in het centrum. Waar ik zelf sterk voor ijver, is burgerparticipatie. Ik vind dat we het vertrouwen aan de burger moeten geven om over een deel van de stadsbegroting te beslissen."


"Andere belangrijke pijlers voor mij zijn armoedebestrijding en duurzaamheid. Op onze lijst staan al zes jongeren van Jong Vld. Onze voorzitter gelooft echt in de jongeren, aangevuld met enkele ervaren rotten", besluit Thys. (WDH)