Mogelijk latere start voor derde editie van Geel Wintert

De schaatsbaan van Geel Wintert lokte meer dan 10.000 schaatsers.
Peter Vanderveken De schaatsbaan van Geel Wintert lokte meer dan 10.000 schaatsers.
Het stadsbestuur is tevreden over de tweede editie van Geel Wintert. Het ziet wel werkpunten, zoals het gebrek aan weekanimatie. Ook de datum wijzigt mogelijk nog.

Op de gemeenteraad polste raadslid Noël Devos (De Brugpartij) naar de evaluatie van Geel Wintert. De tweede editie van het winterevenement op de Markt eindigde ongeveer een maand geleden. Hoewel zowat iedereen het erover eens is dat die beter was dan de eerste - toen er te weinig beleving of volk was - ziet het bestuur enkele werkpunten.

 “We zien zeker een positieve evolutie. Het was beter aangekleed, de lichtgalerij werd mooi onthaald en ook de horeca was zeer tevreden”, zegt schepen van Economie Tom Corstjens (N-VA).

“Alle cijfers hebben we nog niet, maar er waren net iets meer dan 10.000 schaatsers en het reuzenrad zag 2.300 bezoekers passeren. Er waren echter ook een aantal minpunten. Zo was de kant van het Forum eerder een kale hoek en bij slecht weer was het reuzenrad minder interessant.”

Voor de derde editie moet er ook meer weekanimatie komen. Ook de datum wordt opnieuw bekeken. Nu ging Geel Wintert al van start op 30 november. “Misschien zouden we volgend jaar iets later kunnen starten. De mooiste reacties hebben we immers gekregen door de combinatie van Geel Wintert met de kerstmarkt, Santa Run en Tractor Kerstrun”, besluit Corstjens.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.