Leerlingen krijgen les op Geelse Markt

De vierdejaars van Sociaal Technische Wetenschappen kregen les over het Ancien Régime.
Peter Vanderveken De vierdejaars van Sociaal Technische Wetenschappen kregen les over het Ancien Régime.
De leerlingen van Sint Maria Geel kregen donderdag voor één dag geen les in de gebruikelijke leslokalen, wel op verschillende plekken buiten de schoolpoort. Zo zaten de vierdejaars van Sociaal Technische Wetenschappen gezellig naast de Sint-Amandskerk op de Markt.

Het idee om buitenschools les te volgen komt van de Limburgse hogeschool PXL. Sint Maria Geel nam dit jaar voor de tweede keer deel aan het initiatief. “Het past bij onze visie op onderwijs, namelijk levensecht, eigentijds en duurzaam leren. Levensechter wordt het niet door de praktijk erbij te betrekken”, zegt organiserende leerkracht Ellen Vreys. “Je merkt ook dat die lessen de leerlingen beter bijblijven.”

De zesdejaars van Sociaal Technische Wetenschappen waren juf of meester voor een dag.
Peter Vanderveken De zesdejaars van Sociaal Technische Wetenschappen waren juf of meester voor een dag.

Zo kregen de leerlingen van het zesde jaar Sociaal Technische Wetenschappen de kans om voor een dag juf of meester te zijn op de stedelijke basisschool van Winkelomheide. “Enkele leerlingen zijn nog niet zeker over hun studiekeuze, maar denken eraan om aan een lerarenopleiding te beginnen. Door hen voor een dag juf of meester te laten zijn, spelen we in op mogelijke studiekeuzes.”

Stadsspel

Andere klassen kregen dan weer les in café de Werft, aardappelbedrijf Van Elven in Veerle-Laakdal of op de Markt van Geel. “De vierdejaars van Sociaal Technische Wetenschappen werkten daar aan een opdracht rond het Ancien Régime. Eerst kregen ze les erover, om daarna in Geel een stadsspel te doen rond gebouwen die aansluiten bij de periode van het Ancien Régime zodat ze die ook effectief in de praktijk kunnen gaan bekijken.”

Peter VandervekenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.