Kranen op drijvend ponton slopen oude brug in Geel-Stelen

De afbraak van de oude brug in Geel-Stelen.
Peter Vanderveken De afbraak van de oude brug in Geel-Stelen.
In Geel-Stelen werd zaterdagnacht gestart met de afbraak van de oude brug over het Albertkanaal. De sloopwerken werden uitgevoerd door grote kranen die op een drijvend ponton werden geplaatst. 

“De Vlaamse Waterweg nv bouwde een nieuwe hogere brug in Geel-Stelen. Het verhogen van de brug en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Dat groter project omvat het wegwerken van capaciteitsbeperkende knelpunten op het Albertkanaal”, zegt Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg. 

“Begin juni 2018 is de oude brug een 20-tal meter verschoven om zo als tijdelijke omleidingsweg te dienen. Zo kon op de bestaande locatie van de brug een nieuwe brug gebouwd worden die een tweetal meter hoger ligt. Hierdoor bleef de onderbreking van de brug ook beperkt.”

Als alles vlot gaat, kan de nieuwe brug in december in gebruik genomen worden. “De stalen boogbrug heeft een totale overspanning van 128 meter en een nuttige breedte van 15,60 meter op het smalste punt. Het kanaal onder de brug wordt verbreed tot 86 meter.”

De afbraak van de oude brug in Geel-Stelen
Peter Vanderveken De afbraak van de oude brug in Geel-StelenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.