Kleinzoon die oma wil helpen, duwt seingever tegen de grond

Tom S. (24) uit Meerhout heeft vorig jaar een seingever tegen de grond geduwd tijdens een duatlon aan de Lissenvijver in Geel. Hij riskeert een voorwaardelijke celstraf van zes maanden.

Tom S. was op 2 april 2016 op weg naar zijn grootouders. Zijn grootmoeder had net het ziekenhuis mogen verlaten na een zware ingreep en Tom S. zou er gaan helpen in het huishouden. Kort voordat hij het huis van zijn grootouders zou bereiken, werd de jongeman echter tegengehouden door een seingever die het verkeer regelde tijdens een duatlon in Geel.


"Tom S. wilde er absoluut door geraken, maar dat was onmogelijk, omdat er zich nog G-sporters op het parcours bevonden", zegt de advocate van de seingever. "Hij gaf mijn cliënt een duw tegen de borstkas." De seingever ging door zijn knie en belandde op de grond. In het ziekenhuis werd ook een verwonding aan de schouder vastgesteld. Hij was enkele dagen arbeidsongeschikt en vraagt een schadevergoeding van 1.331 euro. Het Openbaar Ministerie vorderde een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 300 euro tegen Tom S. "De feiten worden zwaar overroepen", vertelde Tom S. tegen de rechter. "Het was niet mijn bedoeling die seingever te verwonden. Ik wilde alleen bij mijn grootouders geraken. Volgens het schema dat we vooraf hadden gekregen, was hun woning op dat moment bereikbaar. Maar ik kon geen kant meer op en heb een duw gegeven." De rechtbank beslist op 7 maart. (JVN)