Jos en Micheline zijn vijftig jaar getrouwd: “We zien elkaar nog altijd héél graag”

Jos en Micheline zijn vijftig jaar getrouwd.
Peter Vanderveken Jos en Micheline zijn vijftig jaar getrouwd.
Jos Leys (74) en Micheline Vanderheyden (76) hebben onlangs hun vijftigjarig huwelijksjubileum gevierd. Het koppel uit Geel leerde elkaar vijftig jaar geleden kennen in een dancing in Itegem. 

“Mijn vrouw reed toen dikwijls met haar ouders rond en zo kwamen we elkaar daar toevallig tegen”, vertelt Jos. “We kregen twee kinderen, een zoon en een dochter. Ondertussen zijn er ook al drie kleinkinderen. Maar ondertussen heeft ons leven toch al een hele wending gekregen, want mijn vrouw heeft progressieve MS. Dag in dag uit ben ik bezig met voor haar te zorgen. Veel kan ze niet meer, maar ze is nog héél helder van geest dus we kunnen nog goed praten met elkaar. Soms zeggen de dokters wel eens dat als het niet meer gaat, dat er plaatsen zijn waar ze kan verzorgd worden. Maar ik zie ze graag en doe het elke dag opnieuw met hart en ziel. We zien elkaar héél graag.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.