Jeugdcentrum viert 30ste verjaardag met openluchtcantus

De sfeer zat er goed in op de cantus.
Foto Maria De La Cruz De sfeer zat er goed in op de cantus.
De Bogaard in Geel bestaat 30 jaar. Het jeugdcentrum viert dat een hele week met traditionele evenementen die in een nieuw jasje werden gestoken. Het startschot werd gisterenavond gegeven met een openluchtcantus.

Jeugdcentrum De Bogaard is al 30 jaar dé ontmoetingsplaats voor alle kinderen en jongeren in Geel. Dat wordt gevierd met vijf dagen lang feest.


"De jeugddienst dook in de archieven, haalde de beste evenementen van onder het stof en stak ze in een nieuw jasje", klinkt het bij de jeugddienst.

Familiedag

De eerste activiteit vond gisterenavond plaats met de jaarlijkse openluchtcantus. Voor één keer niet op de markt, maar op het speelplein van De Bogaard. "Donderdag (vandaag, red.) pakken we uit met Klein Kaffee Deluxe, voor mensen met een lichamelijke of mentale beperking.


Van zodra de zon onder is op vrijdag, vertonen we in openlucht Safety First - The Movie van Tim van Aelst. Die begint om 21 uur en is gratis voor iedereen. Op zaterdag schotelt jeugdhuis De Vonk je een avond vol live optredens en dj-sets voor tijdens Oorveeg.


Zondag 14 mei wordt de feestweek van De Bogaard afgesloten met een familiedag met picknick, zeepkistenrace, springkastelen, ballonnenplooien, een workshop bellenblazen en zelfs een deathride. (JVN)