Honderd kinderen halen diploma op Kinderuniversiteit van Campus Geel

Kinderen aan de slag tijdens een workshop op de Kinderuniversiteit
Peter Vanderveken Kinderen aan de slag tijdens een workshop op de Kinderuniversiteit
De aula van KU Leuven op de Campus in Geel werd zaterdag voor de gelegenheid gevuld door kinderen. Net als echte studenten kregen ze een diploma mee naar huis van de Kinderuniversiteit.

De Leuvense universiteit organiseert voor de15de keer de Kinderuniversiteit. Om die verjaardag te vieren, kreeg elke campus van de KU Leuven zijn eigen Kinderuniversiteit. Een honderdtal piepjonge studenten daagden op in Geel. “De Kinderuniversiteit van de KU Leuven geeft jonge ontdekkers tussen 8 en 13 jaar de kans om zich al voor één dag student te wanen. Ze krijgen les in een groot auditorium van echte professoren. Daarnaast zijn er verschillende uitdagende workshops om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen”, zegt Ellen Mostmans van KU Leuven Campus Geel.

Soldatenvlieg

Tijdens de colleges op Campus Geel leerden de kinderen over de larven van de zwarte soldatenvlieg en over machines die kunnen luisteren aan de hand van artificiële intelligentie. Ze staken ook zelf de handen uit de mouwen. Zo bouwden ze een eigen elektromotor, maakten ze pannenkoeken met poeder van meelwormen, ontdekten ze hoe gewrichten er van binnen uitzien en wat ingenieurs en chirurgen kunnen doen als je gewrichten versleten zijn. Na afloop ontvingen de kinderen net als echte studenten een diploma van de Kinderuniversiteit.

 Hans Wambacq geeft een workshop aan kinderen op de Kinderuniversiteit
Peter Vanderveken Hans Wambacq geeft een workshop aan kinderen op de Kinderuniversiteit