Holebi film-en cultuurfestival komt in november naar Geel

Het Holebi film- en cultuurfestival is aan zijn 18e editie toe en loopt van 6 november tot en met 30 november in 20 steden en gemeenten in Vlaanderen. Geel is er daar één van.

Met de vertoning van films, documentaires en theater met holebi- en transgenderthema wil het Holebi film- en cultuurfestival een ontmoetingsplaats zijn voor holebi's en transgenders. Tegelijk wil het de genderdiversiteit onder de publieke aandacht brengen.


Dit jaar komt het Holebi film- en cultuurfestival ook naar Geel. Cultuurcentrum de Werft zorgt voor een line-up van gay comedians in het comedy café. Zij geven op dinsdag 6 november om 20.15 uur het beste van zichzelf in café de Werft.


In de bibliotheek is er op woensdag 7 november om 20.15 uur een gratis theatervoorstelling/monoloog van Jaouad Alloul, een Belg met Marokkaanse roots en een islamitische achtergrond. Als jongste kind uit een gezin van acht ontdekte hij op jonge leeftijd zijn seksuele geaardheid en de impact daarvan op zijn omgeving.


Op 5, 8 en 9 november worden er ten slotte in samenwerking met het Holebifestival films geprogrammeerd in Studio Geel. (WDH)