Heiknuiters klaar voor carnavalsstoet

Prins Rob I en prinses Greet I met de drijvende krachten achter de 53ste stoet van De Heiknuiters.
Foto Maria de la Cruz Prins Rob I en prinses Greet I met de drijvende krachten achter de 53ste stoet van De Heiknuiters.
Carnavalsgilde De Heiknuiters en de hele gemeenschap van het Geelse dorp Winkelomheide brengen alles in gereedheid om zaterdag 18 maart de 53ste carnavalstoet vlekkeloos te laten verlopen. Het publiek mag een prachtige stoet verwachten.

De stoet zal 53 wagens en groepen tellen. Die komen uit Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, maar ook uit Nederland en Duitsland. Stoetverantwoordelijke Marc Bruyninckx: "Vanuit Lommel alleen al komen er acht groepen. De Balense Biersussen nemen deel met een wagen van 8 meter breed en 8 meter hoog, een echte publiekstrekker. Die wagen kan alleen in de Winkelomseheide aan het publiek getoond worden, niet in de smallere straten. In totaal zullen minstens 1.048 personen in de stoet meelopen."

Meer jeugd

"Het doet ons plezier dat het aantal jonge deelnemers steeds toeneemt", gaat Marc voort. "De Leuke Bende uit Overpelt bijvoorbeeld komt met een groep van zestig jongeren. Een drumband uit Bergen op Zoom in Nederland zal onderweg voor ambiance zorgen. En we mogen ook onze vrienden uit Almere, Karlsdorf en Edenkoben begroeten."


Er gelden bijzondere veiligheidsmaatregelen. De politie zal aanwezig zijn. Rugzakken, grote draagtassen en flessen zijn verboden op het parcours van de stoet.

Zeven lokale groepen

Het stemt voorzitter Paul Turlinckx gelukkig dat er nog steeds een ruime inbreng is van groepen van de Hei zelf. Paul: "We kunnen inderdaad nog altijd rekenen op de medewerking van KV De Hoef, De Heizwanzers, De Fietsers van de Hei, De Hei-Wijven, Heide-da-gezien en de Scouts. Aqua-Ski haakt terug zijn wagonnetje aan."


Om 14 uur trekken prins Rob I en prinses Greet I de 53ste carnavalsstoet van Winkelomheide op gang. Om 20.11 uur begint in Feestzaal Euro Gijbels aan de Acaciastraat 21 een groot verkleed carnavalsbal met DJ Atlantis.


Zondag 19 maart om 14.11 uur is het de beurt aan de kinderen. Dan begint een verkleed kindercarnavalsfeest. (EJM)