Haai!TECH: 200 jongeren experimenteren met wetenschap en techniek

200 jongeren namen deel aan Haai!TECH.
Peter Vanderveken 200 jongeren namen deel aan Haai!TECH.
Woensdagnamiddag kwamen 200 jongeren - van 10 tot 14 jaar - op Haai!TECH Geel experimenteren met wetenschap en techniek. In interactieve workshops proefden ze van bouw, houtbewerking, mechanica, elektriciteit, elektronica, chemie, schilderen en decoratietechnieken. De ouders kregen alle informatie over de studierichtingen die daarbij aansluiten.

Jongeren die voor een studiekeuze staan, weten vaak niet waar ze moeten zoeken naar informatie. Haai!TECH biedt antwoorden op hun vragen en haalt de vooroordelen over technische studies onderuit. Door de grote interesse was deze editie van Haai!TECH snel volzet.

Ook meer dan 90 ouders waren ingeschreven. Een CLB-medewerker gaf samen met Talentenfabriek een interactieve infosessie over het technisch onderwijs en de arbeidsmarkt en de onderwijshervorming werd toegelicht.

Haai!TECH vond plaats in De Waai en werd georganiseerd door Talentenfabriek, het job- en opleidingspunt voor de industrie. Vrijwillige leerkrachten en leerlingen van GO Geel, Kogeka Sint Jozefinstituut en Campus Het Spoor uit Mol werkten mee aan de inspirerende en informatieve dag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.