Great Bake-Off met Italiaanse leerlingen in hotelschool

20 Italiaanse leerlingen en 5 leerkrachten verbleven een week lang in Geel.
Foto Vanderveken 20 Italiaanse leerlingen en 5 leerkrachten verbleven een week lang in Geel.
Afgelopen week verbleven 20 Italiaanse leerlingen en 5 Italiaanse leerkrachten van een hotelschool uit Erice (Sicilië) bij de gezinnen van leerlingen van Sint Jozef Geel. Dat gebeurde in het kader van het Erasmusproject 'Happy hours, happy future, happy Europe'. Woensdag stond de Great Bake-Off tussen de leerlingen op het programma.

De vijfdejaars Bakkerij en Restaurant-keuken van het Sint-Jozefinstituut namen deel aan het uitwisselingsproject. Zij namen deze week allemaal een Italiaanse leerling in huis. Bedoeling was om de Italianen onder te dompelen in de gebruiken van de hotelschool en de streek. "Maandag hebben we de chocolaterie in Malle bezocht. Voor de Italianen is chocolade namelijk iets heel speciaal. Dinsdag bezochten we Brugge, woensdag organiseerden we een Great Bake-Off tussen de leerlingen", legt Liesbet Oosters, de begeleidende leerkracht, uit. "Daarop volgde nog een workshop over bier en chocolade, waar ze onder meer leerden hoe we pralines maken. Donderdag zijn we dan nog naar Brussel gegaan, om vandaag (gisteren, red.) te eindigen met een praktijkdag, waarbij ze een hele dag mee les volgden."


De uitwisselingsweek werd afgesloten met een feestmaal. Daarvoor sloegen de Geelse en de Italiaanse studenten de handen in elkaar. (WDH)