Gelenaar met wapens betrapt na verkeersovertreding

Gelenaar Danny R. riskeert een straf voor verboden wapenbezit. Tijdens een politiecontrole werd hij betrapt met een mes en een hamer.


Danny R., een man uit Geel die intussen naar Sint-Niklaas verhuisde, werd in maart 2016 door de politie in Geel tegengehouden na een verkeersovertreding. "Hij gedroeg zich erg zenuwachtig", zegt de openbare aanklager. "Toen de politie hem wilde fouilleren, haalde hij een broodmes tevoorschijn dat hij onder zijn broeksriem droeg. Tijdens een verdere fouillering werd ook een klauwhamer aangetroffen in zijn jaszak."


Danny R. verklaarde dat hij het mes bij zich had omdat hij zich niet veilig voelde. "Hij voegde eraan toe dat hij iemand wilde aanpakken met dat mes. Die intentie maakt van het mes een verboden wapen", aldus nog het parket. "De klauwhamer had hij om dezelfde reden bij zich."


De advocaat van Danny R. beweert dat zijn cliënt de hamer bij had om een fiets te herstellen. "En het mes heeft hij zelf spontaan getoond aan de agenten. Hij vermoedde dat een aantal mensen hem zouden komen opzoeken."


Vonnis op 5 januari. (JVN)