Exclusief voor abonnees

Geelse Marinekadetten rechten de rug na jaar vol ellende: dak ging vliegen tijdens storm en vereniging dreigde te moeten stoppen

Dirk Grootaers bij de basis van de Marinekadetten, dat al snel na de storm weer een dak kreeg.
Peter Vanderveken Dirk Grootaers bij de basis van de Marinekadetten, dat al snel na de storm weer een dak kreeg.
In december blikken we in 10 verhalen terug op 2019 in de Kempen. Voor de Koninklijke Marinekadetten Geel was 2019 in eerste instantie vooral een jaar vol ellende. Tijdens de storm van 10 maart ging hun gloednieuwe dak vliegen en iets meer dan een week later volgde al een nieuwe klap voor de nautische jeugdbeweging, die dreigde te moeten verhuizen na een klacht van een buurtbewoner. De Marinekadetten kunnen het jaar evenwel in schoonheid afsluiten.

10 maart 2019. Een zware storm raast door heel Vlaanderen en richt ook in de Kempen een grote ravage aan. Niet in het minst bij de Geelse Marinekadetten aan Sas 9. Commandant Dirk Grootaers zag met lede ogen aan hoe hun gloednieuwe dak - amper twee weken oud - losgerukt werd van hun basis en ging vliegen. “Die storm was wel de moeite, zeker omdat ik weet wat het dak woog”, gaat Dirk Grootaers van wal.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.