Geel Zomert beleeft recordeditie met 25.000 bezoekers

De werkgroep van Geel Zomert met (vlnr.) Hans Claesen, Ludo Vansant, Nadine Laeremans, Hans Driesen, Dirk Peetermans en Maarten Vanuytsel.
Foto DLC De werkgroep van Geel Zomert met (vlnr.) Hans Claesen, Ludo Vansant, Nadine Laeremans, Hans Driesen, Dirk Peetermans en Maarten Vanuytsel.
Geelt Zomert stevent af op een recordeditie. De hele zomer lang kwamen er elke vrijdagavond artiesten optreden in de tuin van jeugdhuis De Bogaard. De gratis concerten lokten zo'n 25.000 bezoekers.

"Nooit eerder zijn er zoveel mensen naar onze gratis vrijdagse concerten geweest", zegt schepen van Evenementen Nadine Laeremans (CD&V) enthousiast. "In 2013 behaalden we een eerste record met 20.000 bezoekers, maar dit jaar gaan we daar vlotjes overgaan. We schatten in totaal dat we nu vrijdag, waarop de laatste Geel Zomert van dit jaar plaatsvindt, in totaal 25.000 bezoekers hebben mogen tellen over de hele zomer. Daarmee mogen we spreken over een recordeditie", aldus de evenementenschepen. "Het is duidelijk dat steeds meer mensen hun weg naar de tuin van jeugdhuis De Bogaard gevonden hebben. En niet alleen inwoners uit Geel. De bezoekers komen van overal uit de Kempen."

Guy Swinnen is topper

De sterke affiche, de gratis toegang en de locatie zijn de redenen voor het succes, volgens het stadsbestuur en de organisator. "Afgelopen zomer was Guy Swinnen de absolute topper. Hij was al voor de derde keer bij ons te gast, maar deze zomer bracht de zanger maar liefst 5.000 mensen bij elkaar op één avond", zegt diensthoofd voor toerisme en stadsanimatie Hans Driesen. "Maar ook de locatie, het mooie park naast jeugdhuis De Bogaard, valt bij de mensen in de smaak."


Vrijdag vindt het laatste concert van Geel Zomert plaats. Een coverband brengt de grootste hits van ABBA. Het concert start om 20.30 uur. Meer informatie op de website www. geelzomert.be. (JOBG)