Fietsostrade tussen Geel en Olen pas in februari klaar

Het plaatsen van het hekwerk duurt langer dan voorzien.
RV Het plaatsen van het hekwerk duurt langer dan voorzien.
Het deel van de fietsostrade tussen Rauwelkoven in Larum en de Langstraat in Olen zal pas tegen februari opengesteld kunnen worden in plaats van op eind 2019. Het plaatsen van de draadafsluiting duurt namelijk langer dan verwacht.

De weg tussen de Langstraat en Rauwelkoven maakt deel uit van de fietsostrade Herentals-Balen. Aangezien het hekwerk nog niet overal geplaatst is, een veiligheidsvoorwaarde die Infrabel de provincie Antwerpen oplegt voor opening, kan dit deel van de fietsostrade echter nog niet opengesteld worden. “De plaatsing van de afsluiting tussen de spoorweg en de fietsweg is een tijdrovende job. Vermoedelijk is de aannemer klaar met de plaatsing van het hekwerk tegen februari”, klinkt het.

Tussen Heistraat in Geel en Merelstraat in Mol is de aannemer inmiddels gestart met de grondwerken, die na de kerstperiode hervatten. Zonder al te veel tegenslagen hoopt de provincie tegen de zomer van 2020 de aanleg van die fietsweg van bijna vijf kilometer af te ronden.

Tussen de Heistraat en Merelstraat zijn de grondwerken gestart.
RV Tussen de Heistraat en Merelstraat zijn de grondwerken gestart.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.