Ex-Antwerpvoetballer bouwt B&B

NA JARENLANGE OMZWERVINGEN IN CHINA, ZUID-KOREA EN JAPAN

Kevin Oris voor 'De Worfthoeve'. Het is nog niet duidelijk of de B&B deze zomer al opent. Oris kan namelijk nog een jaar in Vietnam of Thailand gaan voetballen.
Vanderveken Kevin Oris voor 'De Worfthoeve'. Het is nog niet duidelijk of de B&B deze zomer al opent. Oris kan namelijk nog een jaar in Vietnam of Thailand gaan voetballen.
Na enkele uiterst succesvolle jaren in China, Japan en Zuid-Korea is profvoetballer Kevin Oris (33) weer in België.

Hij verlengde zijn contract bij een Japanse tweedeklasser niet. De Kempenaar is van plan een bed and breakfast met Aziatisch tintje uit te baten in een omgebouwde veestal in Geel, waar hij ook al woonde voor hij naar Azië trok. Wanneer de B&B juist zal openen, is nog niet duidelijk.


Kevin Oris brak in het seizoen 2005-2006 helemaal door bij FC Verbroedering Meerhout, waarmee hij de titel in vierde klasse veroverde. Ook bij Antwerp etaleerde de spits zijn neus voor doelpunten. In 2012 vertrok hij naar het Zuid-Koreaanse Daejeon Citizen. Kevin Oris heeft uiteindelijk vijf jaar in Azië vertoefd, met omzwervingen in Japan en China, maar is zopas terug in België. In zijn thuishaven Geel, aan de rustige Worfthoeve, wil Kevin zijn B&B openen. Al is het nog onduidelijk wanneer dat zal zijn. "Ik heb mijn contract bij Kyoto Sanga niet verlengd omdat het de bedoeling was om terug te keren naar België", legt hij uit. "Maar inmiddels heb ik wel twee aantrekkelijke voorstellen gekregen, van clubs uit Vietnam en Thailand. Voor mijn gezin is dat aantrekkelijk, omdat we daar nog niet geweest zijn. Als ik toch geen contract meer teken, zal de B&B in de zomer van 2018 openen. Vertrek ik toch nog, dan ben ik in november 2018 pas terug. Dan zou de B&B pas eind 2018 of begin 2019 open kunnen gaan. Het zal sowieso wel mijn laatste seizoen in het profvoetbal worden. In België ga ik een club uit de buurt zoeken."


De B&B, met de toepasselijke naam 'De Worfthoeve', is een omgebouwde veestal. De bijbehorende boerderij vooraan zullen Kevin en zijn vrouw Katrien ombouwen tot hun privé-woning. De gasten van de B&B zullen alvast ondergedompeld worden in een Aziatische sfeer.

Oris in 2012 bij Antwerp.
SMB Oris in 2012 bij Antwerp.

Azië in Geel

"Onze vier kamers zullen allemaal verwijzen naar onze ervaringen in Azië. Er komt een kamer in Chinese, Japanse en Koreaanse stijl, de landen waar ik heb gespeeld. De vierde kamer zal verwijzen naar het Koreaanse eiland Jeju, waarop mijn vrouw verliefd is geworden. In de Chinese kamer zal achter het bed bijvoorbeeld een grote foto van de Chinese Muur hangen, voor de rest heb je die typische Chinese decoratieve spulletjes. De kamers zullen niet volledig Aziatisch ingericht worden, er zal ook nog wat van de Europese stijl terug te vinden zijn. We zijn tevens van plan om aan onze inkomhal een muur van bijna 9 meter te behangen met foto's van onze avonturen in Azië. Daarnaast gaan we onze eigen gin ontwikkelen, de Worfthoeve Gin. Dat wordt een gin met een Aziatische kwinkslag die we onze gasten zullen aanbieden. Daarin zullen typische Aziatische ingrediënten zoals gember, anijs en yuzu verwerkt worden." Ook aan luxe zal geen gebrek zijn. De B&B zal een binnenzwembad, jacuzzi, sauna, fitnessruimte en zelfs een yoga-studio krijgen.

Bobbejaanland

Kevin en Katrien hebben altijd in Geel gewoond. Ze zijn dan ook blij dat ze er kunnen terugkeren. "We zijn verliefd op de natuur. Het is hier heel rustig. Als ik naar de overkant kijk, zie ik geen enkele woning. Er zijn hier ook enkele fantastische wandelroutes en we zitten maar enkele kilometers verwijderd van Bobbejaanland", glundert Kevin.