El Mundo neemt Het Forum over

TOM HAESEVOETS GAAT TWEE ZAKEN UITBATEN OP MARKT

Tom Haesevoets voor de deur van brasserie Het Forum.
Foto Vanderveken Tom Haesevoets voor de deur van brasserie Het Forum.
Brasserie Het Forum heeft een nieuwe uitbater. Tom Haesevoets (36), die al de naastgelegen brasserie El Mundo uitbaat, neemt de zaak over. Volgens hem heeft de Markt in Geel, waar enkele zaken failliet gingen, wél potentieel voor de horecasector.

Begin juli raakte bekend dat brasserie Van Gogh op de Markt failliet was gegaan. Het Forum was al midden mei op de fles gegaan. Toen Tom Haesvoets dat nieuws hoorde, twijfelde hij niet. "Het Forum is toch wel een begrip in de horecawereld in Geel. Ik speelde al langer met de gedachte om ooit die zaak over te nemen. Het pand heeft een bepaalde grandeur en herkenbaarheid. Daarom gaan we de naam niet veranderen. Die zaak heeft ook altijd goed gedraaid, tot de laatste dag eigenlijk. Hoe de zaak dan failliet is kunnen gaan? Daar stel ik mij ook ernstige vragen bij. Ik hoorde verhalen dat het personeel op het einde niet meer betaald werd. Dan scheelt er iets aan het beleid."

Tien jaar

Met de overname wil Haesevoets ook duidelijk maken dat de horeca op de Markt van Geel niet aan het doodbloeden is. Hij is de eerste die twee zaken op de Markt uitbaat. Enkel de eigenaar van brasserie De Post, die vier brasserieën bezit maar er slechts één uitbaat, heeft gedurfd een soortgelijk engagement aan te gaan. "Het is altijd afwachten, maar ik denk dat we van Het Forum weer een goed draaiende zaak kunnen maken. El Mundo is het levende bewijs dat een horecazaak op de Markt wél kan overleven. We baten de zaak al tien jaar uit. In die periode hebben we El Mundo vaak veranderd. Het hele interieur is in een nieuw jasje gestoken en ook het terras is helemaal hernieuwd. Nochtans begonnen we niet al te sterk. Onze wereldkeuken sloeg niet aan, waarop we een standaardkaart hebben aangeboden. Nadat we ons interieur hadden aangepast en meer bekend raakten, maakte de wereldkeuken weer zijn intrede. Daarna lukte het wel."

Creatief zijn

Volgens Haesevoets heeft het gebrek aan vernieuwing sommige zaken op de Markt de das omgedaan. "Enkele zaken, die meer dan tien jaar dezelfde uitbater hadden, zijn ter plaatse blijven trappelen. Zij bleven de kaart van de standaard brasserie trekken, terwijl in andere steden enkele hippe zaken opkwamen. Dan moet je de handen uit de mouwen steken en met creatieve ideeën komen."


Aan Het Forum zal niet veel veranderen. De zaal en de keuken krijgen een opknapbeurt, maar het concept - dat van de typische brasserie - blijft hetzelfde. In Het Forum komt dus geen wereldkeuken. Wanneer de zaak weer heropent, is pas op het einde van deze week bekend. "Ik hoop om begin september operationeel te zijn. We hebben al heel wat sollicitanten, we willen spoedig mogelijk openen."