E313 ruim vier uur versperd door ongeval met twee vrachtwagens

Een Roemeense vrachtwagenchauffeur reed in op een oplegger vol wc-papier. Een deel daarvan werd in de berm gegooid om hem te kunnen bevrijden.
Peter Vanderveken Een Roemeense vrachtwagenchauffeur reed in op een oplegger vol wc-papier. Een deel daarvan werd in de berm gegooid om hem te kunnen bevrijden.
De E313 richting Antwerpen is zaterdag ruim vier uur lang afgesloten geweest voor het verkeer. Aanleiding was een zwaar verkeersongeval dat zaterdagochtend gebeurde vlak voor het op- en afrittencomplex Geel-Oost. 

Door werkzaamheden was het complex afgesloten en moest het verkeer op de snelweg over één rijstrook passeren. Dat veroorzaakte een file op de snelweg. 

Wc-papier

De chauffeur van een vrachtwagen met Roemeense nummerplaat merkte de file niet of te laat op en reed met volle snelheid in op de stilstaande vrachtwagen voor hem. De cabine van de Roemeense trucker boorde zich in de oplegger die geladen was met wc-papier. De vrachtwagenchauffeur zat gekneld in zijn voertuig. 

De hulpdiensten hadden maar liefst drie uur nodig om de man uit zijn benarde situatie te bevrijden. Er moesten zelfs slijpschijven gebruikt worden om hem er veilig uit te krijgen. Pas nadien konden de takelwerken starten. 

Het duurde tot na 14 uur voordat de snelweg weer kon worden vrij gegeven. Tot dan moest het verkeer in Ham de snelweg verlaten om via secundaire wegen tot aan de oprit Geel-West te rijden. Dat leidde ook op die secundaire wegen tot files.

De hulpdiensten hadden maar liefst drie uur nodig om de Roemeense trucker te bevrijden.
Peter Vanderveken De hulpdiensten hadden maar liefst drie uur nodig om de Roemeense trucker te bevrijden.
De brandweer had nog flink wat opruimwerk.
Peter Vanderveken De brandweer had nog flink wat opruimwerk.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.