Deel van Gladioolstraat wordt Bakkersstraat zodat vrachtwagens niet meer verkeerd rijden

Het zuidelijke deel van de Gladioolstraat wordt voortaan de Bakkersstraat.
RV Het zuidelijke deel van de Gladioolstraat wordt voortaan de Bakkersstraat.
Het zuidelijke deel van de Gladioolstraat in Geel heet voortaan ‘Bakkersstraat’. Die naamsverandering moet ervoor zorgen dat vrachtwagens die komen leveren niet meer de verkeerde kant van de straat inrijden.

Het gedeelte vanaf Pas tot aan de paaltjes in de bocht heet voortaan ‘Bakkersstraat’. Regelmatig reden vrachtwagens die bij Hubo of Alma moesten leveren verkeerdelijk het noordelijke deel van de doodlopende Gladioolstraat in. Dat zorgde voor overlast bij de buurtbewoners. De stad hoopt het probleem nu op te lossen door het zuidelijke deel van de straat, waar die winkels gelegen zijn, van naam te wijzigen. Ook de huisnummers van het zuidelijke deel veranderen.

Oude plaatsnaam

De stad geeft bij het kiezen van een nieuwe straatnaam de voorkeur aan een oude plaatsnaam. “Deze straat heette in de achttiende eeuw het ‘Beckersstraetien’. ‘Backers’ of ‘Beckers’ in samenstellingen met de tussenklank -s verwijst naar de familienaam ‘Bakker’ of ‘Beckers’. Deze familienaam komt in Geel al voor vanaf de zestiende eeuw”, aldus het stadsbestuur.