Broers riskeren 5 jaar cel voor (mislukte) invoer van 21,5 kg hasj

Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Twee broers uit Geel riskeren een effectieve gevangenisstraf van 5 jaar. Het parket verdenkt hen er van dat ze 21,5 kilogram hasj vanuit Marokko naar ons land wilde invoeren. Een stadsgenoot van de broers riskeert in hetzelfde dossier 4 jaar cel.

De broers Mohamed (21) en Abdelmajid (40) O. uit Geel werden in de zomer van 2018 opgepakt nadat de Spaanse politie op 28 juli twee postpakketten vanuit Marokko onderschepten. In de postpakketen zat in totaal 21,5 kilogram hasj. Het adres op de pakketten: Velveke in Geel. Speurders van de federale politie trokken naar de woning in Velveke. Ze troffen er Mohamed O. en Ali G. aan. Tijdens het onderzoek bleek dat ook Abdelmajid O. betrokken was. Tijdens huiszoekingen bij de drie verdachten werden sporttassen met drugs aangetroffen.

Het openbaar ministerie vorderde 5 jaar cel voor de broers O., en 4 jaar cel voor Ali G. Het drietal vraagt de vrijspraak voor de invoer van hasj. “Nergens in het dossier zit een bewijs dat er 21 kilogram hasj is aangetroffen in Spanje. Bovendien is er geen enkel bewijs dat mijn cliënt het postpakket heeft verzonden”, zegt de advocaat van Abdelmajid O. “Er is wel drugs bij hem aangetroffen, maar daar wordt hij niet voor vervolgd.”

De zaak wordt volgende week voortgezet. Om het parket de nodige papieren vanuit Spanje te laten toevoegen aan het dossier.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.