Bijna elke Kempenaar wil afvalkalender op papier

De afvalkalender 2019 van IOK Afvalbeheer
IOK De afvalkalender 2019 van IOK Afvalbeheer
IOK Afvalbeheer start maandag met het verdelen van de afvalkalenders voor 2019. Er bestaan verschillende digitale alternatieven voor de kalender, maar uit onderzoek blijkt dat 93% van de Kempenaars een gedrukte afvalkalender onmisbaar vindt.

IOK verzorgt de ophaling van afval in 29 gemeenten. De voorbije weken werden 283.695 afvalkalenders gedrukt. In 41 verschillende versies omdat in sommige gemeenten niet in elke straat op dezelfde dag het afval wordt opgehaald. De gedrukte kalenders vallen vanaf maandag in de brievenbussen. 

“In deze moderne tijden zijn er heel wat manieren om te weten wanneer je afval wordt opgehaald. Dit kan door de ophaaldata in te lezen in je digitale agenda via de website van IOK. Nog handiger is de Recycle! app. Die geeft je een signaal wanneer je je afval moet buitenzetten”, zegt Katleen Mertens van IOK. “Maar uit een onderzoek dat IOK Afvalbeheer voerde bij 444 Kempenaren, blijkt dat 93% de traditionele gedrukte afvalkalender wenst. Bij het overgrote deel van de Kempenaren blijft traditioneel de afvalkalender in de kast of de garage hangen.”

IOK Afvalbeheer voert in 2019 ook een wijziging door. In juli en augustus zullen de ophalingen vroeger starten. “Dan starten de rondes  om 6.30 uur. In de meeste gemeenten is dit een halfuurtje vroeger dan in de andere maanden. Na de warme zomer van 2018 bleek een extra vroege zomerophaling beter voor de werkorganisatie.”

In Hoogstraten, Mol en Turnhout en in de centrumstraten van Geel en Herentals starten alle ophalingen het hele jaar om 6.30 uur.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Isabelle Grandjean

    De app werkt niet naar behoren. Je krijgt geen meldingen. Het zou een makkelijke tool kunnen zijn, moest het werken.

  • Hugo Bom

    Die app suckt! Als je hem juist hebt geïnstalleerd werkt deze prima. Na een paar weken en updates krijg je ineens geen melding meer. Zorg er eerst voor dat alles degelijk werkt en dan op de markt gooit.