Bezoek Duitse en geallieerde legerkampen

Belangstellenden kunnen zowel vandaag als morgen in Geel van 10 uur tot 18 uur zeventig jaar terugkeren in de tijd, naar de periode van de Slag om Geel. Dit weekend slaan Duitse soldaten hun kampen op in het Stadspark. De geallieerde soldaten vind je terug aan De Bogaard aan de Diestseweg.

Bezoekers kunnen de legerkampen bezoeken om een idee te krijgen van de omstandigheden waarin de soldaten toen moesten leven. De kampen zijn zaterdag van 10 tot 17 uur en zondag van 10 tot 13 uur vrij te bezoeken. Ter plaatse kan je onder meer een voedselbedeling, een driloefening en een schietoefening meemaken.

Evocatie op Markt

Hoogtepunt van het weekend wordt het naspelen van de Slag om Geel op de Markt, zondag om 14 uur. Dan nemen de Duitsers eerst de Markt in, waarna de geallieerde troepen oprukken om Geel te bevrijden. Er is ook heel wat extra rand- en kinderanimatie. Zo kan je een tentoonstelling van legerspullen bekijken in de Schrijnwerkerij, een rondrit maken in een historisch legervoertuig of gaan kijken naar het aanmeren van de Koninklijke Marinekadetten in de Jachthaven. Alles is volledig gratis te bezoeken en bij te wonen, enkel voor de rondritten wordt een kleine bijdrage gevraagd.


Meer info en het programma: www.geel.be. (BHR)