Basisscholen stappen over naar online aanmeldingssysteem

Illustratiebeeld.
RV Illustratiebeeld.
Alle Geelse basisscholen maken vanaf het schooljaar 2020-2021 gebruik van een digitaal systeem waarmee ouders hun kind kunnen inschrijven. Zo zullen ouders niet meer hoeven aan te schuiven of te kamperen aan de schoolpoort bij de start van de inschrijvingsperiode.

De inschrijvingen van kleuters en lagere schoolkinderen verlopen voortaan via een digitaal systeem, namelijk de website geel.aanmelden.in. De periode waarin je je kunt aanmelden hangt af van de gezinssituatie.

Leerlingen die broers of zussen in dezelfde school hebben krijgen voorrang. Voor hen loopt de aanmeldingsperiode van 13 tot 26 januari. Voor de andere kinderen loopt de inschrijvingsperiode van 2 tot 31 maart. De vrije inschrijvingen starten op 29 mei. De scholen stellen dan de plaatsen open die nog vrij zijn.

Op www.geel.be/centraal-aanmeldingssysteem staat meer informatie over het systeem. Op donderdag 9 januari is er om 19.30 uur ook een infomoment over het systeem in dienstencentrum Luysterbos.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.