Bakker betrapt en achtervolgt dieven

Bakker Peter Steurs.
Maria De La Cruz Bakker Peter Steurs.
Bakker Peter Steurs, die zijn bakkerij heeft in de Dr. Van de Perrestraat, heeft er een heftige woensdagavond opzitten. Hij betrapte twee mannen die zijn

broodautomaat wilden kraken op


heterdaad. Peter zette meteen de


achtervolging in en schakelde ook de


politie in, die de twee mannen al na tien minuten kon arresteren.


Peter was woensdagavond omstreeks 18.30 uur nog aan het werk in zijn afdeling patisserie, die net naast de broodautomaat ligt. Opeens hoorde hij buiten tumult. "Ik hoorde lawaai en gevloek. Ik had er een raar gevoel bij, dus ik ging in alle stilte eens kijken", doet Peter zijn verhaal. "Aan de broodautomaat stonden twee mannen, een jongere en een iets oudere man. Ik vroeg hen of er een probleem was, waarop ze zeiden dat ze geld in de automaat staken maar dat het er opnieuw uitkwam. Intussen was het volgens hen wel al opgelost. Diegene die aan het knoeien was geweest aan de automaat vertrok toen op zijn fiets. Op dat moment zag ik net dat ze hadden geprobeerd het slot open te breken. Ik kon de andere nog lichtjes aanklampen, maar ook hij kon wegrijden. Ik heb er toen nog zo'n 200 meter achtergelopen, maar daarna ben ik in mijn auto gekropen en heb ik de achtervolging ingezet. In de auto belde ik ook meteen de politie op. In de Stationsstraat konden twee combi's het al overnemen. Nog geen twee minuten later liet de politie weten dat ze de daders gevat habben. In totaal heeft het nog geen tien minuten geduurd. Ik wil alvast een dikke pluim geven aan de politie voor hun snelle optreden."

Bakker Peter Steurs betrapte twee mannen toen ze het slot van de broodautomaat (links) forceerden.
Foto Vanderveken Bakker Peter Steurs betrapte twee mannen toen ze het slot van de broodautomaat (links) forceerden.

Zo opnieuw doen

Het was al de tweede keer deze week dat dieven de broodautomaat trachtten te kraken. "Maandag of dinsdag vond er ook een diefstal plaats. Woensdagochtend hadden we nog maar net een nieuw slot laten maken en diezelfde dag kraken ze het nog. Meestal zit er in zo'n automaat niet eens zoveel geld. Het zijn telkens de kosten aan de automaat zelf die vooral doorwegen."


Een dag later heeft Peter niet het gevoel dat hij zichzelf door zijn optreden in gevaar gebracht heeft. "Ik zou het zo opnieuw doen. Ik handelde toen wel puur op adrenaline, maar ik ben zo opgevoed: van andermans spullen blijf je af. We hebben daarvoor hard moeten werken."


Een van de mannen die werd aangehouden is inmiddels vrijgelaten, hij zou niets met de feiten te maken gehad hebben. De andere man, een veertiger uit Geel, bleef wel aangehouden. Volgens het parket kan de man in verband gebracht worden met een eerdere inbraak in een automaat in Meerhout. De man werd gisteren voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hem aanhield.