95 zesdejaars gecontroleerd op drugs, niks gevonden

De politie vond tijdens de controle geen drugs.
RV De politie vond tijdens de controle geen drugs.
Afgelopen zaterdag hebben agenten van de zone Geel-Laakdal-Meerhout een drugscontrole gehouden bij 95 leerlingen van het zesde jaar secundair onderwijs van GO! Geel. Er werden geen drugs of verdovende middelen gevonden. De controle maakt deel uit van het drugsbeleidsplan van de school.

In totaal werden 95 leerlingen gecontroleerd. Het ging om zesdejaars die afgelopen weekend op Italiëreis vertrokken. “Bij aanvang van de busreis werden drugshonden ingezet om de koffers, handbagage en kledij van de leerlingen te controleren. Er werd bij niemand positief gereageerd op het bezit van drugs. De reis kon probleemloos verder gezet worden”, vertelt korpschef Dirk Van Aerschot. De politiezone zette voor de controle 11 medewerkers in en kreeg bijstand van twee agenten met een drugshond van de federale politie.

De secundaire scholen hebben - samen met de politie en de drugspreventiemedewerker van de stad - een drugsbeleidsplan opgesteld. “Dat plan omvat zowel een preventief als een repressief luik, waarin staat dat drugscontroles op de scholen kunnen plaatsvinden. De actie van zaterdag kaderde in dit plan”, besluit Van Aerschot.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.