20 verwaarloosde dieren in beslag genomen: leefden in modderpoel

De ogen van deze kip zitten volledig dicht
RV De ogen van deze kip zitten volledig dicht
Schrijnende toestanden in de tuin van een woning aan de Aardseweg in Geel. Het dierenopvangcentrum uit Heusden-Zolder heeft er in opdracht van de politie 20 verwaarloosde dieren weg gehaald.

De eigenaars van de dieren ontkennen dat de dieren verwaarloosd werden. Maar de politie in Geel en het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder denken daar anders over. Sommige dieren waren zichtbaar ziek. Ze moesten in modderpoel leven en één van de schuilhokken was volledig ingestort.

De modderpoel waar de dieren moesten leven, met op de achtergrond een ingestort schuilhok
RV De modderpoel waar de dieren moesten leven, met op de achtergrond een ingestort schuilhok
Het ingestorte schuilhok
RV Het ingestorte schuilhok

Het dierenopvangcentrum is er bij hoogdringendheid en in opdracht van de politie de dieren gaan weg halen. Het ging om elf geiten, twee pony’s, en enkele kippen en eenden. “Moeten we bij onderstaande foto’s nog veel uitleg verlenen”, vraagt het dierenopvangcentrum zich af op haar facebookpagina. Tijdens de inbeslagname van de verwaarloosde dieren, vonden de vrijwilligers van het dierenopvangcentrum zelfs een stuk poot van een overleden geit.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • francois dierickx

  De mensen die zoiets zien van dieren die verwaarloosd zijn onmiddellijk de politie bellen er moet een einde aankomen aan die dierenbeulen en ze zware boetes geven en levenslang geen dieren meer

 • Julien De Kerpel

  Die dieren waren misschien verlekkerd op " Modder " ! Ik denk dat de rollen beter eens zouden omgedraaid worden , steek die mensen eens een week in die modder , ik denk dat ze anders zouden zingen !

 • Geert Heylen

  Zie elke dag een paard op een stukje van 40 vierkante meter staan , waar geen gras op staat en tot z’n enkels in de modder ....alleen maar modder !!!! Intriest !!!!! Men zou zo’n mensen levenslang verbod moeten opleggen om eender welk dier te houden !!!!!!!

 • jan swaenen

  Weg en nooit nog dieren! Schandalig dat er nog mensen zijn die niet slimmer zijn en beter voor hun dieren zorgen. Laat ze zelf in modderpoel wonen in een ingestort huis, ze zullen wel anders piepen.

 • Robin Verheyden

  Veel mensen klagen over teveel aan wetgeving. Ik zelf zou alvast een wet die een toelating vereist om dieren te mogen houden een goede zaak vinden. Het zou dan ook het beste gekoppeld worden aan welk dier je wil houden. En natuurlijk zal zo'n systeem maar werken als de rechterlijke macht de middelen die de wetgevende macht haar heeft gegeven ook daadwerkelijk streng toepast. Dat is helaas een groot pijnpunt in dit land.