Wat met superprestige Gavere na vandaag? “Niet de sport, maar de toekomst van het terrein baart ons zorgen”

Ronny De Coster
De Novavrienden Gavere blikken terug op een mooie veldcross. De Superprestige Gavere heeft zoals alle organisaties in het veldrijden wel te kampen met lagere bezoekersaantallen. “Maar wij mogen zeker niet klagen”, zegt Etienne Gevaert, voorzitter van de organisatie.

Een gemoedelijke sfeer en een pittig herfstzonnetje: wie naar de veldcross in Gavere trok, beleefde een leuke dag.

“Ik ken nog geen aantal. Dat tellen gebeurt pas de dag na de cross. Maar ik denk dat het zeker niet slecht was. De belangstelling voor het veldcrossen gaat overal wat achteruit. Daar moeten we niet flauw over doen. Wel hebben velen me vandaag gezegd dat wij in vergelijking met andere organisaties nog altijd meer volk trekken. Daar ben ik wel blij om. Al maak ik me zorgen over de toekomst en dat heeft minder te maken met de sport, maar met de onzekerheid over wat er gaat gebeuren met dit domein. De Luchtmacht gaat hier weg. Kunnen wij hier volgend jaar nog onze cross organiseren? Dat weten we niet”, besluit Gevaert.

Eli Iserbyt op weg naar de overwinning
Ronny De Coster Eli Iserbyt op weg naar de overwinning
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De CosterReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.