VIDEO • Protest tegen kap van 104 populieren: actievoerders beschilderen bomen in Gavere

Daags voor het gemeentebestuur van Gavere start met het kappen van 104 populieren langs de Spordreef in Gavere hebben individuele actievoerders en leden van de partij Groen actie gevoerd.

Met verf en krijt schreven ze “RIP” op de schors van enkele van de bomen die gemarkeerd staan als te kappen.

“Het kan toch niet, dat in één beweging meer dan honderd bomen verdwijnen. Beter was geweest, dat de gemeente deze bomen had onderhouden en de vervanging over jaren had gespreid. Nu moet ineens alles weg en zal het jaren duren eer de nieuwe bomen dezelfde capaciteit hebben op het vlak van opzuigen van water en opslaan van CO2”, verwoordt Sarina Bennion het protest.

Tegen het kappen van de bomen is ook een online petitie gestart. Die is intussen door meer dan driehonderd mensen onderschreven.

Burgemeester Denis Dierick (Open Vld) reageerde eerder deze week al op het protest, dat volgens hem nergens op slaat. Dierick verwerpt het verwijt dat de gemeente de bomen laat verdwijnen voor de aangekondigde bouw van de sporthal. “De bomen die we op advies van het Agentschap voor Natuur en Bos laten weghalen, verkeren in een slecht staat. Voor elke boom die verdwijnt, komt er een andere in de plaats”, maakt de burgemeester zich sterk.

Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De Coster1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Verhulst

    zonde dat ze hier weer een politiek kwestie van maken, "door de geen bomen zien we het bos niet meer" ;)