Politiecontrole op Verkeersveilige Dag krijgt waarnemend provinciegouverneur op bezoek

Onder meer in de Baaigemstraat werden chauffeurs gecontroleerd.
Ronny De Coster Onder meer in de Baaigemstraat werden chauffeurs gecontroleerd.
Ter gelegenheid van de jaarlijkse Verkeersveilige Dag hebben alle 27 Oost-Vlaamse politiezones vandaag snelheidscontroles georganiseerd. Onder meer in de Gaverse deelgemeente Baaigem, kwam waarnemend provinciegouverneur Didier Detollenaere de controles bezoeken.

De Verkeersveilige Dag vond vandaag voor de 23ste keer plaats. Elk jaar herdenken veiligheidsdiensten in Oost-Vlaanderen daarmee de dramatische kettingbotsing van 27 februari 1996 op de E17 in Nazareth. Daarbij vielen tien doden en tachtig gewonden.

“De oorzaak van dat drama was onaangepaste snelheid. Nog altijd is dat in het verkeer vaak de aanleiding tot ongevallen. Daarom is het dat politie op de Verkeersveilige Dag vooral op snelheid controleert”, aldus Detollenaere.

Toch hadden de agenten ook aandacht voor andere verkeersovertredingen. Sommige bestuurders moesten ook een alcoholtest afleggen.

Waarnemende provinciegouverneur Didier Detollenaere omringd door politiechef Pascal Maes en burgemeester Denis Dierick bij de anonieme flitswagen.
Ronny De Coster Waarnemende provinciegouverneur Didier Detollenaere omringd door politiechef Pascal Maes en burgemeester Denis Dierick bij de anonieme flitswagen.
Ook de postbode moest even aan de kant, maar had geen overtredingen begaan.
Ronny De Coster Ook de postbode moest even aan de kant, maar had geen overtredingen begaan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.