Petitie en prikactie tegen kappen van 104 populieren aan de Sportdreef

Gavere bomen Sportdreef
Ronny De Coster Gavere bomen Sportdreef
Het protest tegen de geplande kap van 104 populieren aan de Sportdreef in Gavere zwelt aan. Vandaag is een online petitie van start gegaan en volgende zondag vindt in de dreef een prikactie plaats.

Eerder deze week maakte het gemeentebestuur van Gavere bekend, dat 104 populieren aan de Sportdreef moeten verdwijnen. De kaalkap komt er op advies van het Agentschap voor Natuur en Bos, dat heeft vastgesteld dat de bomen ziek zijn. De gemeente maakt zich sterk dat voor elke gekapte boom een nieuwe in de plaats komt, maar daar neemt niet iedereen vrede mee. Groen-gemeenteraadslid Jef Vermaere protesteerde deze week al fel en onder de titel ‘Geen kaalkap aan de Sportdreef in Gavere!’ staat sinds vrijdagmiddag een petitie op Facebook.

Prikactie

Zondag om 10.30 uur organiseren tegenstanders van de boomkap een prikactie aan de Sportdreef. Maandag wil de gemeente starten met het kappen van de bomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.