Lucrèce blaast 't Indiaantje nieuw leven in

Nieuwe uitbaatster Lucrèce De Smet aan café 't Indiaantje.
Foto Ronny De Coster Nieuwe uitbaatster Lucrèce De Smet aan café 't Indiaantje.
Café 't Indiaantje in Asper heropent nog deze maand. Lucrèce De Smet uit Dikkelvenne zal er voortaan de pinten tappen. "Na vier frituren te hebben gerund, ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging", knipoogt de ondernemende dame.

Café 't Indiaantje op de kruising van de Pontweg en de Luxemburgstraat is een bijzonder volkscafé. De vroegere waardin, Georgette Raman, had een zwak voor indianen en doopte haar café 'Arizona'. In het interieur vond je alles wat ook maar iets met indianen te maken heeft. De naam van het café veranderde met haar opvolger, die er 't Indiaantje van maakte. Het café is intussen ruim een half jaar dicht, maar niet meer voor lang. Lucrèce De Smet uit Dikkelvenne is namelijk van plan om de kroeg nog deze maand te heropenen. "Eerst geef ik het café nog een opfrisbeurt, want dat was nodig. Eens het poets- en verfwerk achter de rug is, wil ik er terug een gezellig volkscafé van maken", vertelt Lucrèce. De naam van het café blijft behouden. "Dit op vraag van de trouwe klanten, maar dat betekent niet dat ik ook alle indianen hier ga laten staan", giert ze het uit.

Geen onbekende

Lucrèce is geen onbekende in de regio. Zo hield ze frituren open in Deinze, Dikkelvenne, Nazareth en Bambrugge. "Door rugproblemen ben ik moeten stoppen. Sleuren met frietzakken van tien kilo lukt niet meer. Gezien mijn fysieke klachten, zou ik eigenlijk niet meer moeten werken", merkt ze op. "Maar thuis zitten is niets voor mij. Ik wil onder de mensen zijn. Zo groeide het idee om dit café nieuw leven in te blazen. Dat is ook belastend, maar hier kan ik alles meer op mijn tempo doen. Ik hoop vooral dat het hier een gezellige boel wordt. Het plan is alvast om in het weekend ook artisanaal ijs te verkopen. Het café is gelegen langs een fietsroute en er is niets plezanter dan even uitblazen met een ijsje." Het café zal dagelijkse geopend zijn, behalve op dinsdag. (TVR)