Legertop verrast superfan van luchtmacht op zijn verjaardag in Gavere

De wandeltocht vond voor de laatste keer plaats.
RV De wandeltocht vond voor de laatste keer plaats.
Ives Geeroms, bewoner van het  ortho-agogisch Centrum De Borgwal in Vurste, kreeg woensdag een bijzonder verjaardagscadeau van de luchtmacht. Luitenant-kolonel van het Vliegwezen stafbrevethouder Jo Heylens, korpscommandant van het Air Traffic Control Centre (ATCC), verraste de superfan van de luchtmacht met een medaille, een Belgian Air Force-pet én een foto van Koning Filip.

Bijna dag op dag 27 jaar geleden, op 15 oktober 1992, nam het Air Traffic Control Centre (ATCC) het peterschap aan van de hoofdlocatie van het ortho-agogisch Centrum Broeder Ebergiste, beter gekend onder de naam De Borgwal in Vurste. De instelling biedt een brede waaier aan begeleidingsmogelijkheden voor volwassenen met een verstandelijke beperking.

Jaarlijkse wandeltocht

In het kader van het peterschap van het ATCC wordt voor de bewoners van dit centrum jaarlijks een lokale wandeltocht georganiseerd. “De luchtmachtkazerne wenst hiermee de verbondenheid van de krijgsmacht met de natie te benadrukken en binnen het kader van de diversiteit haar steentje bij te dragen tot de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking”, zegt luitenant-kolonel van het Vliegwezen stafbrevethouder Jo Heylens.

Verhuis naar Steenokkerzeel

“Aangezien het ATCC, de laatste eenheid van Defensie in Oost-Vlaanderen, op 2 december 2019 verhuist naar Steenokkerzeel, zal deze 27ste editie meteen de laatste zijn die wij voor deze mensen kunnen organiseren. Velen onder hen kijken al weken uit naar deze activiteit. Ongeveer een honderdtal bewoners, begeleiders en militairen wandelden van Vurste naar Gavere om, eens aangekomen in de luchtmachtkazerne, zich te goed te doen aan pannenkoeken en een warme chocolademelk.  Een onvergetelijke dag en zeker niet alleen voor de bewoners”, verzekert Heylens.

Dit is het mooiste cadeau van mijn leven

Ives Geeroms

Voor een jarige superfan van de luchtmacht, had de luitenant-kolonel een bijzondere verrassing. “Ives Geeroms heeft al dikwijls deelgenomen aan de wandeltocht. Hij is een trouwe vriend die opkijkt naar militairen in uniform en een aantal jaar geleden werd aangesteld als “Erekolonel van het Vliegwezen”. Hij draagt trots dit uniform. Hij wordt 55 jaar oud vandaag en daarom mocht hij een medaille ontvangen en een mooie Belgian Air Force-pet ontvangen. Op zijn vraag kreeg hij er nog een foto van Koning Filip bovenop.  Hij is superenthousiast dat hij deze keer weer deelgenomen heeft, vooral omdat dit plaats vond op zijn verjaardag”, zegt Heylens.

De jarige reageerde kort, maar apetrots. “Dit is het mooiste cadeau van mijn leven”, glunderde Ives.

De supertrotse Ives Geeroms.
RV De supertrotse Ives Geeroms.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.