Gemeente neemt deel aan nationale test BE-Alert: ben jij al geregistreerd?

RV
Verschillende gemeenten in België doen op 3 oktober een BE-Alert test. Ook Gavere neemt hieraan deel. Alle inwoners die al ingeschreven zijn op BE-Alert, zullen die dag het testbericht ontvangen.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid inwoners kan verwittigen bij een noodsituatie zoals een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners snel de nodige aanbevelingen krijgen, bijvoorbeeld om ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Procedures inoefenen

Door BE-Alert te testen, kan de gemeente de procedures inoefenen. Bovendien wil ze de inwoners bewust maken van het belang om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test op 3 oktober is meteen de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit te doen op de website www.be-alert.be
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.