Gavere biedt mobilhomereizigers voortaan een comfortabele stopplaats aan de Schelde

De mobilhomeparking werd zaterdag feestelijk geopend.
Ronny De Coster De mobilhomeparking werd zaterdag feestelijk geopend.
De gemeente Gavere heeft er een toeristische troef bij: aan de Schelde is een parkeerterrein aangelegd dat exclusief voorbehouden is voor mobilhomegebruikers. In het aanpalende boothuis kunnen ze gratis gebruikmaken van sanitair en douches.

Op de parkeerplaats is ruimte voor negen campers. “Personenwagens mogen hier niet staan, omdat we dit terrein exclusief willen ter beschikking stellen van toeristen met mobilhomes”, zegt schepen Dirk Martens (CD&V), bevoegd voor Toerisme.

De plaats aan de Schelde is niet toevallig gekozen: hier komen ook de mountainbikeroute van Gavere en die van de Leiestreek voorbij. “Het is een rustige plek die voor toeristen de uitvalsbasis kan zijn om de streek te verkennen”, bedenkt de schepen.

Boothuis weer open

De gemeente voorziet de gebruikers ook van comfort door het boothuis terug op de te stellen. Daar zijn toiletten en douches gratis beschikbaar. Enkele jaren geleden werd die infrastructuur nog gesloten omdat ze vaak het doelwit was van vandalisme. “De komst van mobilhometoeristen zal hier ongetwijfeld de sociale controle verhogen. En van dit soort toeriste weten we ook dat het nette mensen zijn”, zegt Dirk Martens.




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Hombecq

    Zeer goed nieuws met dank aan de gemeente Gavere want op vakantie met de camper zit in de lift en zal zeker een meerwaarde zijn voor de streek