Elektriciteitsbrand in zaal Racing snel bedwongen dankzij snelle reactie van conciërge

De brandweer moest het hele gebouw verluchten.
Ronny De Coster De brandweer moest het hele gebouw verluchten.
De brandweer moest deze voormiddag uitrukken voor een kleine brand in Gemeentelijke Ontmoetingszaal “Racing” aan de Markt.

“We waren ons terras aan het opstellen, toen we een rookgeur waarnamen”, vertellen Dirk en Hilde, die het aanpalende café Club uitbaten en ook conciërge zijn van de zaal. “De rook bleek vanuit de kelder te komen, maar was te dicht om zelf door te lopen”, vertellen ze.

Bij aankomst van de brandweer zaten zowel de hal als de feestzaal al onder de rook. Maar brandschade is er nauwelijks: de rook bleek afkomstig van een elektriciteitskastje in de sanitaire ruimte in de kelder. Dat is vermoedelijk als gevolg van een kortsluiting beginnen branden.

De brandweer heeft het hele gebouw verlucht.

“Gelukkig snel opgemerkt”

“We mogen ons gelukkig prijzen, dat het beginnende brandje snel is opgemerkt”, bedenkt schepen Christophe De Boever (Open Vld), die ook ter plaatste kwam.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erwin Schauvliege

    Waren er heen rookmelders geinstalleerd ?