Duizenden lichtjes in de tuin van Johan brengen sfeer in de Luxemburgstraat

Aan het huis en in de tuin van Johan Deriemaeker hangen duizenden lichtjes.
Lieke D'hondt Aan het huis en in de tuin van Johan Deriemaeker hangen duizenden lichtjes.
Wie door de Luxemburgstraat in Asper (Gavere) rijdt, kan er niet naast kijken. De voortuin en het huis van Johan Deriemaeker zijn versierd met duizenden lichtjes, speciaal voor Kerstmis. “Alles begint bij onze kerststal.”

Centraal in de voortuin staat een mooie kerststal. “Mijn vrouw en ik zijn gelovig, dus dat is voor ons het startpunt. De lichtjes komen daar dan ook samen. Dat is belangrijk voor ons. De versiering in de tuin zorgt voor sfeer in onze straat, want het is een beetje een vergeten hoekje. Ik zie regelmatig mensen vertragen of stoppen, dat is wel plezant.”

De kerststal staat centraal in de voortuin.
Lieke D'hondt De kerststal staat centraal in de voortuin.

Johan koopt elk jaar extra versiering om de tuin aan te kleden. “Ik weet niet precies hoeveel lichtjes er hangen, maar het zijn er duizenden. Ik ben er vandaag zelfs nog gaan bijhalen.” Naast lichtjes staan er ook mooie beeldjes in de tuin. “Eentje, een verlicht zwijntje, is wel al gestolen. Jammer dat er mensen zijn die zich daarmee bezighouden.”

Aan het huis en in de tuin van Johan Deriemaeker hangen duizenden lichtjes.
Lieke D'hondt Aan het huis en in de tuin van Johan Deriemaeker hangen duizenden lichtjes.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.